Др. Анастас Анастасов

Имам ли нужда от лечение

Често се срещат хора с много големи вени, които нямат никакви оплаквания. От друга страна има пациенти с леко изразена варикоза придружена от силен дискомфорт. Най-честите симптоми са:

  • парене
  • тежест
  • болка
  • сърбеж
  • нощни крампи
  • оток на подбедриците

Истинското състояние на вените не винаги е видимо през кожата. Много често разширени вени под коляното се предизвикват от засягане на голямата подкожна вена по целия ход на бедрото, която остава скрита от погледа. Често разширените капилярчета по кожата се следствие на увреждане на по-дълбоко разположени вени с различен диаметър. Ето защо е необходим преглед при опитен съдов хирург или ангиолог, който да проведе дуплекс доплерово изследване и да обсъди с Вас възможните методи на лечение.

Потърсете лекарска помощ, когато разширените вени се превърнат в неприемлив за Вас козметичен проблем или започнат да Ви пречат да водите пълноценен начин на живот.

Кога е нужно лечение на разширени вени?

Мнения от пациенти


Статии и новини

Флеботромбози

02 Дек
2015
Флеботромбози

Флеботромбозата е заболяване, при което се формира тромб в лумена на вена от дълбоката венозна мрежа.

Виж повече   

Повърхностен тромбофлебит

02 Дек
2015
Повърхностен тромбофлебит

Повърхностният тромбофлебит при разширени вени е възпаление на стените на подкожните вените с образуване на тромб в техния лумен.

Виж повече   

Склеротерапия

02 Дек
2015
Склеротерапия

Склеротерапия на разширени вени. Болестта разширени вени /варици/ на долните крайници настъпва при разширяването на повърхностните вени на краката.

Виж повече